Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ahogy én gyógyítok

2009.01.16

A legfontosabb megállapítani a hajhullás okát.A részletes anamnézis felvételt követően itt is a páciens szervezetének általános energetikai felmérésével kezdem.Elsősorban arra vagyok  kiváncsi,hogy milyen anyagcsereforgalmi probléma lehet a hajhullás hátterében.

 

A Voll -diagnosztikai módszer erre legtöbbször feleltet ad.A kínai természetgyógyászati felfogás szerint a haj a vesével van összefüggésben.Ezért a veseműködés vizsgálatára különleges hangsúlyt helyezek.Amennyiben valamilyen rendellenességet tapasztalok valamelyik szerv működésében ,úgy ennek a rendbetételével kezdem a gyógyítást.

 

Amennyiben a háttér okot sikerült megszüntetni akkor fogok a hajhullás kezeléséhez.Fontos a vitamin,a nyomelem és a fehérje,pontosabban az aminósav ellátás ellenőrzése.Ki kell zárni a Candidiázis veszélyét is.Ezt követően kerül sor az egyéb okok vizsgálatára,mint :a pikkelysömör, gyógyszerek, stressz, pajzsmi rigy   működés,vegyszerek,gyulladások,elsavasodás , a lelki háttér,a fejbőr állapo ta és a hajszálak minősége,a korpásodás.

 

Ha minden háttér okot sikerült kizárni akkor kezdem rendbe tenni a rendelkezésemre álló homeopátiás készítményekkel a fejbőrt,a szervezet általános állapotát és a hajhagymákat.A még aktív állapotban lévő hajhagymák regenerálására lehet számítani. Legtöbb esetben a további hajhullást sikerül megállítani.